Kezdőlap Állat Olasz barnamedve érkezik a Veresegyházi Medveparkba

Olasz barnamedve érkezik a Veresegyházi Medveparkba

medve

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: Fiatal hím barnamedve költözik az észak-olaszországi Trento megyéjéből a Veresegyházán működő medveparkba, ahol december 20-án várják az állat érkezését – közölte Róth Márton, a római magyar nagykövetség diplomatája az MTI-vel kedden.

A medveállomány rendkívüli elszaporodása miatt Trento kormányzója, Maurizio Fugatti több állat számára keresett új otthont a közeli európai országokban, egyikük esetében a Veresegyházi Medveparkra esett a választás.

A közvetítés feladatát a római magyar nagykövetség vállalta magára. Róth Márton elmondta, hogy a magyarországi öt és fél hektáros medvepark európai szinten ismert arról, hogy megfelelő lakhelyet tud biztosítani a védett állatoknak.

Az eddig a trentinói Casteller rezervátumában élő fiatal barnamedvét éppen a karácsony előtti napokban várják Veresegyházára.

A 2018-ban Trentinóban született, százhuszonegy kilogramm súlyú medve nagy népszerűségnek örvend, rajongói közösségi oldalt is szenteltek neki, és teljes szabadon engedését követelték, de ezt a helyi hatóságok a lakosság védelmére hivatkozva elutasították. A medve játékos természetű, és keresi az emberek társaságát.
– MTI –

A kép illusztráció

Előző cikkMesterséges intelligencián alapuló algoritmusok tesztelésével segítik új antibiotikumok keresését az ÖK kutatói
Következő cikkApáca-fütyülőludak érkeztek a debreceni állatkertbe